Klantcase

‘Op zulke cruciale momenten is een partner die bijna 24/7 beschikbaar is héél belangrijk

In 2010 startte Guido Hofman - samen met Patrick Leering en Annemarie Wallenburg - DecoLegno, leverancier van decoratief plaatmateriaal voor de interieurindustrie. Al snel kwam het trio voor een enorme opgave te staan: hoe moesten ze de vele verschillende programma’s waar ze mee wilden werken met elkaar laten communiceren? Onder het mom van schoenmaker, blijf bij je leest, besloten ze al snel om hulp te zoeken bij een externe partij. “Dit is écht een andere tak van sport.”

Consult aanvragen
‘Op zulke cruciale momenten is een partner die bijna 24/7 beschikbaar is héél belangrijk
  • Geschreven door

    Chris

    Spaaij

  • Gepubliceerd op

    10/8/2023

Een complexe uitdaging

“We hadden een toepassing nodig waarmee we onze orders en klantgegevens konden registreren en daar weer voorraadgegevens aan konden koppelen. Voorraden moesten automatisch worden bijgewerkt, maar ook de financiële afwikkeling moest worden geïntegreerd”, legt financieel directeur Guido de grote uitdaging voor hun startende onderneming uit. “Omdat wij ons vooral wilden bezighouden met zaken waar we goed in zijn en zo min mogelijk met dingen waar anderen goed in zijn, schakelden we Moni in.”

‘Unieke service’

Moni greep de opdracht met beide handen aan. “Zij zorgden voor de juiste koppelingen tussen onze programma’s, waardoor de processen binnen onze onderneming goed gestroomlijnd en geoptimaliseerd werden.” Alles werd van tevoren uitvoerig door Moni getest en uitgewerkt, en vervolgens ook goed gemonitord. “Als wij een kleine wijziging doorvoeren en toch iets over het hoofd hebben gezien, kan dat acuut tot grote problemen leiden. Dan is het heel belangrijk dat er op elk moment mensen voor je klaar staan om je uit de brand te helpen.”

‘We halen het maximale uit Exact’

Ook binnen het boekhoudprogramma Exact Online ging er een wereld open voor de handelsonderneming. “Je zou kunnen zeggen dat als je het bestaan van de vele mogelijkheden niet afweet, dat je dan ook niets mist. Maar toen Moni ons liet zien wat we hier allemaal mee konden, bleek dat we dat dus héél goed konden gebruiken”, aldus Guido. “We halen nu echt het maximale uit Exact en kunnen we met handige templates en een overzichtelijke database nog duidelijker communiceren met onze klanten. Inspanningen op dit gebied hebben ons de laatste twee jaar een tijdswinst opgeleverd van zo’n 15%.”

‘Een onmisbare partner’

Die tijdswinst is lang niet het enige positieve effect van de samenwerking met Moni. “We werken nu effectiever, efficiënter en makkelijker, wat zorgt voor een verhoogde werksfeer en positieve werkbeleving bij onze mensen. Voor de continuïteit van onze bedrijfsvoering is Moni echt onmisbaar gebleken. Vind maar eens een partij die haast dag en nacht voor je klaar staat, je processen zó goed kent en ook nog eens alles voor je kan faciliteren”, aldus Guido

Na 13 jaar ‘still going strong’

Na dertien jaar lang succesvol te hebben samengewerkt, zijn DecoLegno en Moni nog altijd een sterk team. “Moni blijft meekijken en -denken met al onze processen, om deze continu zo goed mogelijk te laten werken. Momenteel zitten we ook in een traject waarin Moni meerdere trainingen verzorgt voor onze bestaande en nieuwe medewerkers om hen nieuwe inzichten bij te brengen over de mogelijkheden van alle applicaties die we hebben”, vertelt Guido tevreden. “Reactief én proactief leveren ze topwerk af, waarmee ze ons bedrijf optimaal ondersteunen.

Ontdek waarom Moni voor DecoLegno een onmisbare partner is geworden. Laten we samen praten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Kom in contact!