Nieuws

Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

Er wordt veel thuis gewerkt. Misschien wil je als werkgever iets extra’s voor jouw werknemers doen en een online borrel organiseren? Hoe zit dat precies?

Consult aanvragen
Online borrelen, hoe zit het fiscaal?
  • Geschreven door

  • Gepubliceerd op

    8/4/2021

Online borrel

Bij online borrelen stuurt de werkgever zijn werknemers enkele drankjes en hapjes om er al dan niet gezamenlijk van te genieten. Een dergelijk pakket is niet vrijgesteld en dus belast als loon. Je kan het wel onderbrengen in de werkkostenregeling.

Vrije ruimte

Breng je het onder in de werkkostenregeling, dan blijft het borrelpakket onbelast voor de werknemer. Blijf je dit jaar met jouw vergoedingen en verstrekkingen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling, dan hoef je ook geen belasting te betalen. Schiet je over de vrije ruimte heen, dan betaal je als werkgever 80% eindheffing over het meerdere.

Wanneer onbelast?

Het borrelpakket is alleen onbelast als de werkruimte thuis voldoet aan de fiscale eisen. Er moet sprake zijn van een werkruimte thuis die zelfstandig is en dus over een eigen ingang en sanitair beschikt. Ook moet je de werkruimte van jouw werknemer huren en moet de werknemer in die ruimte werken. Is aan al deze voorwaarden voldaan, dan is het borrelpakket onbelast.

Verzendkosten

Ook de verzendkosten van het borrelpakket tellen mee voor de belastingheffing. Een borrelpakket van €40 plus €10 verzendkosten betekent dus een totale waarde van €50, die je kunt onderbrengen in de werkkostenregeling.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Of stel je vraag rechtstreeks aan één van onze loonheffingenadviseurs van de Adviesgroep Personeel & Salaris: Jochem van den Berg of Ingrid Boink. Wij staan voor je klaar!