Werken bij

Kimberley houdt van de dynamiek, de mensen en de cultuur bij Moni

Moni bestaat tien jaar en is de afgelopen jaren hard gegroeid. Kimberley Bos (30) was de twaalfde medewerker toen ze in 2019 bij Moni aan de slag ging. Nu telt Moni 64 collega’s. Niet alleen Moni groeide, Kimberley ontwikkelde zich van assistent controller tot controller én is daarnaast nu teamleider. “We zijn in de afgelopen jaren heel hard gegroeid, maar we hebben nog steeds de Moni- cultuur weten te behouden. Daar ben ik echt trots op.”

Consult aanvragen
Kimberley houdt van de dynamiek,  de mensen en de cultuur bij Moni
  • Geschreven door

    Kimberley

    Bos

  • Gepubliceerd op

    5/21/2024

Van assistent accountant naar een baan als controller bij Moni

Kimberley start haar loopbaan in 2017 als assistent accountant in de samenstelpraktijk bij het voormalige Moore MTH in Hoevelaken. Daar leert ze ook de collega’s van Moni kennen. “Ik dacht: wat ze bij Moni doen lijkt me veel interessanter. Omdat er een collega op wereldreis was, hadden ze wat hulp nodig bij Moni en zo heb ik langzaam kennisgemaakt met Moni” Wat Kimberley vanaf het begin aanspreekt bij Moni is de cultuur, het jonge team en de andere dynamiek van het werk. “Als assistent accountant ben je vooral veel aan het terugkijken. Dus dan ben je in 2024 bezig met de jaarrekening van 2023 en in het slechtste geval zelfs met de jaarrekening van 2022. Hier bij Moni geven we de ondernemer inzicht in hoe zijn onderneming er op dit moment voorstaat, zodat hij deze inzichten kan gebruiken bij het nemen van belangrijke beslissingen. ”Kimberley en haar collega’s automatiseren de administraties en ontwikkelen dashboards die ondernemers realtime inzicht bieden in hun cijfers.

 

“Beetje bij beetje pak je steeds complexere administratieve werkzaamheden op en bouw je je klantcontact verder uit.”

 

Een groeispurt voor Moni en voor Kimberley
In 2019 stapt Kimberley volledig over naar Moni. Op dat moment bestaat het team uit 12 medewerkers. Ze begint als assistent controller, wordt junior controller en groeit snel door naar de rol van controller. “Als assistent-controller ben je verantwoordelijk voor het bijwerken van administraties, je controleert of alle facturen zijn geboekt en zorgt dat de bankmutaties zijn bijgewerkt en zorgt dat deze processen zoveel mogelijk zijn geautomatiseerd. Je vraagt missende stukken op bij klanten en helpt bij de maandafsluiting. Die rol kun je steeds verder uitbouwen. Beetje bij beetje pak je steeds complexere administratieve werkzaamheden op en bouw je het klantcontact verder uit.” Kimberley groeit in vijf jaar door naar de rol van junior controller en uiteindelijk controller. Als controller begeleidt ze de assistent- en junior controllers en stuurt ze het team aan dat voor een klant werkt. Maandelijks neemt ze ondernemers mee in hoe hun onderneming er financieel voorstaat.
In de tijd dat Kimberley zichzelf ontwikkelt als professional, groeit ook Moni stevig door. “Dat heeft ervoor gezorgd dat er een rol kwam voor een teamleider, dat leek me erg leuk.” Sinds januari 2023 is Kimberley ook teamleider. Een rol waarin ze 1e aanspreekpunt en klankbord is voor medewerkers in haarteam. Ze voert gesprekken over functioneren en ontwikkeling, monitort tevredenheid en werkdruk in het team en verantwoordelijk is voor de planning. “Een hele andere rol, maar ik word daar goed in begeleid.”  

 

Veel vrijheid in je werk
Wat Kimberley zo waardeert aan het werken bij Moni is de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt. “Er is heel veel dynamiek, geen dag is hetzelfde, je hebt veel contact met mensen en je hebt hier heel veel mogelijkheden om door te groeien.” Naast het werken voor klanten, kun je je als collega ook bezighouden met de ontwikkeling van Moni als organisatie. Collega’s kunnen zich vrijwillig aanmelden voor cirkels, waarin nagedacht wordt over marketing, sales, maar ook over klanttevredenheid en cultuur van Moni. “Dus je werkt ook aan onze organisatie op die manier.”

 

“Een leidinggevende is hier geen hoge pief en iemand die boven je staat, het voelt alsof er iemand naast je staat.”

 

Natuurlijk is er veel veranderd de afgelopen jaren bij Moni. Maar Kimberley is trots en blij dat de cultuur die zo kenmerkend is voor Moni nog altijd intact is. “Het was even spannend op een gegeven moment, want we zaten in Hoevelaken en we gingen ook een vestiging starten in Zwolle. Dan vraagje je af: hoe gaat dat dan? En hou je nog wel hetzelfde contact met die collega’s? Voelt het nog wel steeds als één team? Ik ben er eigenlijk wel heel erg trots op dat we dat hebben weten te behouden en dat het gewoon nog steeds voelt als één team ondanks dat we zo gegroeid zijn.” Als ze de cultuur moet omschrijven is dat voor Kimberley een cultuur die open en laagdrempelig is. Verder is Moni volgens Kimberley een club waar samenwerken en het teamgevoel belangrijk is. “We doen ook veel dingen naast het werk. Ik weet nog dat we een weekend naar Kroatië zijn geweest. Eén van de collega’s zei: het voelt eigenlijk alsof ik met mijn vriendengroep op vakantie ben. En zo voelde dat ook!."

 

“We gingen een weekend naar Kroatië en één van de collega’s zei: het voelt alsof ik met mijn vriendengroep op vakantie ben.”


Focus op business controlling

Moni blijft groeien en ook Kimberley ziet nog veel mogelijkheden om door te groeien. Ze wil zich de komende jaren ontwikkelen tot senior controller, maar ziet ook uitdagingen in de focus van Moni op business controlling. “We willen ons als Moni verder gaan ontwikkelen op het gebied van  business controlling.  We verbreden daarmee onze dienstverlening door naast financiële cijfers ook veel meer te gaan kijken naar operationele cijfers. We kunnen veel meer data uit systemen trekken, waarmee we onze klanten nog beter kunnen helpen”, vertelt Kimberley. “We hebben de afgelopen jaren enorme ontwikkelingen doorgemaakt en we blijven continue bezig met het nadenken over hoe we ons werk kunnen verbeteren en nog  slimmer kunnen inrichten.