Behind the scenes

Maak kennis met Moni door de ogen van assistent-controller Gerben

Hoe is het om te werken bij Moni? Dat vroegen we assistent-controller Gerben. Hij werkt inmiddels ruim 1,5 jaar bij Moni als assistent-controller. Daarvoor studeerde hij af voor de opleiding Finance & Control. Gerben vertelt ons meer over zijn ervaringen als assistent-controller en geeft een inkijkje hoe het is om bij Moni te werken. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Consult aanvragen
Maak kennis met Moni door de ogen van assistent-controller Gerben
  • Geschreven door

  • Gepubliceerd op

    6/27/2022

Met welk woord zou jij de Moni bedrijfscultuur omschrijven?

We vroegen Gerben om de Moni bedrijfscultuur in één woord te omschrijven, waarop hij zonder twijfel antwoordde: gezellig. “Bij Moni is het altijd gezellig op kantoor. Er is altijd ruimte voor een praatje en de meeste collega’s zijn ook niet vies van een geintje”, vertelt Gerben. 

Die gezelligheid wordt doorgetrokken in de dagelijkse werkzaamheden. “We werken vanuit een mooi en open kantoor met weinig scheiding tussen de ruimtes. Dit zorgt ervoor dat je dagelijks contact hebt met iedereen. Hierdoor is het nooit saai en zo wordt ook de samenwerking tussen collega’s nog meer gestimuleerd. We werken écht als een hecht team samen. En als je een vraag hebt, dan loop je gemakkelijk bij iemand binnen.”

Ook wordt er bij Moni iedere vrijdag een vrijmibo georganiseerd. “Op vrijdagmiddag rond vijf uur neemt altijd wel iemand het voortouw om een rondje te maken langs de bureaus. Dan is het tijd om biertje of wijntje te doen en kunnen de laptoppen dicht. Het is gezellig om samen de week af te sluiten en met een goed gevoel het weekend in te gaan.”

Welk beeld dat je vooraf van Moni had, bleek in de praktijk anders te zijn?

Toen Gerben twee jaar geleden afstudeerde en solliciteerde voor zijn eerste baan had hij niet verwacht dat hij in de financiële sector een baan zou vinden met zoveel leeftijdsgenoten. 

“Toen ik bij Moni begon stond ik echt te kijken van de leeftijd van iedereen binnen het team. In de financiële wereld kun je nog wel eens wat suffe financials tegen komen (sorry not sorry). Maar niets bleek minder waar: bij Moni werd ik welkom geheten door allemaal jonge mensen met veel passie voor hun vak.”

En hoe dit zich op de werkvloer uit? Dat betekent dat je niet in pak en nette schoenen naar kantoor hoeft te komen. Die kun je gerust inruilen voor een paar comfortabele sneakers. Of je nou met collega’s of het management team vergadert.

“Deze maand was ik betrokken bij een strategische sessie met het management team. We volgden de hele dag workshops. Het was op die dag super warm weer. Dan hoef je er niet gek van op te kijken dat iedereen gewoon een korte broek aan heeft, zelfs de directeur.”

Wat is je leukste ervaring bij Moni tot nu toe? 

In de zomer is het hele Moni team samen op vakantie geweest naar Kroatië. Dit was voor Gerben een highlight van zijn tijd bij Moni.

“De reis naar Split in Kroatië met het hele team was een super ervaring. We hebben ontzettend genoten van het mooie weer, onze villa en alle georganiseerde activiteiten. We hebben een stadsrondleiding gehad, zijn wezen quadbiken en kanovaren. Iedereen binnen het team kon al erg goed met elkaar opschieten, maar door zo’n vakantie zie je elkaar op een andere manier, waardoor de band binnen het team enorm sterk is geworden. Het leuke aan ons team is dat iedereen gewoon lekker nuchter is en niet bang is om gek te doen.”

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd?

Gerben vertelt dat als je laat zien dat je ergens plezier in beleeft, je dan al snel in het diepe gegooid wordt. Je krijgt bij Moni al snel veel verantwoordelijkheid en vrijheid in de adviezen die je uitbrengt.

“Bij Moni krijg je de vrijheid om adviezen te geven en naar buiten treden. Je hebt als assistent-controller veel contact met mensen en je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid. Bij Moni hebben we een platte structuur. Hierdoor zit je soms met grote bedrijven en mensen met veel ervaring om tafel. Het leuke is dat ze vaak niet aan je twijfelen en je adviezen afnnemen. Dit geeft natuurlijk veel zelfvertrouwen.”

Hoe merk je dat Moni betrokken is?

Gerben vertelt dat je bij Moni absoluut geen nummer bent. Het blijkt een enorm betrokken organisatie op zowel professioneel als privé niveau.

“Harold, de directeur van Moni, is erg betrokken. Je kunt eigenlijk alles bij hem kwijt, ongeacht hoe laat het is op de dag. Bellen of appen kan altijd. Wat ik ook prettig vind, is dat wanneer hij weet dat ik bij een klant ben geweest die moeite heeft met het aannemen van adviezen, hij dan altijd even belt om te vragen hoe het is gegaan. Hij zorgt ervoor dat er een open cultuur is. Het is fijn om te weten dat je bij hem terecht kunt.” 

Wat is het meest bijzondere moment dat je de afgelopen maand hebt meegemaakt in je werk?

Vorige maand heeft Gerben een workshop bijgewoond met het strategie team. Een interessant én leerzaam moment.

“Ik vind het bijzonder en gaaf dat ik na een relatief korte periode bij Moni al mee mag denken over strategische beslissingen. Daarnaast krijg je door het volgen van een workshop ook weer allerlei nieuwe inspiratie. De workshop werd gehouden met mensen uit het management team en enkele jongere collega’s uit het team. In de natuur bij Landgoed ISVW in Leusden hebben we de hele dag oefeningen en opdrachten uitgevoerd. Daarbij was het doel om te bepalen waar we over 5 maanden willen staan. Ook hebben we concreet gebrainstormd over de verschillende taken en het tijdsbeslag. Welke projecten moeten er uitgevoerd worden en wie is verantwoordelijk? Op deze manier hebben we helder geformuleerd hoe we kunnen werken naar ons einddoel. De dag heeft gezorgd voor veel nieuwe ideeën.”

Waarom ben je trots op je werk?

Bij Moni is het meer dan alleen met cijfers bezig zijn. Je kunt ondernemers écht helpen met de kennis die je in huis hebt.

“Het geeft mij veel voldoening om ondernemers te helpen met hun bedrijfsvoering. Ook al kun je soms denken: ondernemers weten het allemaal wel, ze maken winst. Maar je leert ondernemers hoe het financieel zit en helpt ze naar het volgende level. Je laat ze zien hoe ze hun bedrijf financieel succesvol kunnen sturen. Ik ben trots op mijn werk omdat ik elke dag ondernemers mag blijven stimuleren. En dit zorgt ervoor dat ik ook zelf nooit uitgeleerd ben. Ik heb namelijk contact met veel verschillende klanten en bedrijven, en mijn klantenportefeuille breidt zich steeds uit. Zo is geen dag hetzelfde!” 

Bij Moni zijn we altijd op zoek naar talentvolle mensen. Lijkt het jou na het lezen van dit interview met Gerben ook leuk om aan de slag te gaan bij Moni? Of heb je meer vragen aan Gerben over zijn werk? Stuur dan een mailtje naar Gerben (gerben@moni.nl) of geef hem een belletje op: 06 50 08 57 01.