Behind the scenes

Moni groeit hard door, en collega’s zoals Victor groeien net zo hard mee

Moni bestaat tien jaar en is succesvoller dan ooit. Hoe is het om als nieuwe collega in zo’n groeiend bedrijf te stappen? Victor van de Bor (26) ging in 2023 bij Moni aan de slag. Hij heeft niet de standaard financiële achtergrond, maar studeerde commerciële economie . Hij werkt nu zeven maanden bij Moni als junior consultant én assistent business controller. “Ik leer iedere dag meer over het financiële stuk, maar ook over de verschillende systemen waar we mee werken en wat we allemaal kunnen betekenen voor ondernemers. Die afwisseling en diversiteit vind ik ontzettend leuk.”

Consult aanvragen
Moni groeit hard door, en collega’s zoals  Victor groeien net zo hard mee
  • Geschreven door

    Victor

    Elling

  • Gepubliceerd op

    5/29/2024

Een verrassende omgeving binnen de financiële dienstverlening

Victor begon zijn loopbaan als accountmanager bij een online start-up in de uitzendbranche, maar toen de start-up worstelde, ging hij op zoek naar iets anders. Via via krijgt hij contact met Moni. Wat hij zich daarbij voor moet stellen, weet Victor dan eigenlijk niet. “Ik kwam van een start-up, waar allemaal jonge mensen werkten. Zo’n bedrijf in de financiële sector heeft toch een wat stoffig, blauwe pakken-imago.” Maar wat blijkt? Moni is leuker dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. “Er werken hier ook allemaal jonge mensen. Iedereen is lekker casual gekleed. Je kunt hier echt helemaal jezelf zijn. Soms komt hier wel eens iemand in pak solliciteren, maar dat past helemaal niet bij de cultuur.” Dat is dus meteen ook de tip van Victor: kom gewoon lekker als jezelf als je hier komt solliciteren.

“Er werken hier allemaal jonge mensen. Iedereen is lekker casual gekleed. Je kunt hier echt helemaal jezelf zijn.”

Groeien in een veelzijdige dubbelrol
Voor Victor was de financiële wereld waarin Moni acteert grotendeels nieuw. Hij is met zijn achtergrond in de commerciële economie thuis in de wereld van sales en accountmanagement, maar van controlling en financiële administratie wist hij niet veel. “Toen ik hier binnenkwam, wist ik niet eens wat een journaalpost was. Toch best een basisbegrip in de wereld van boekhouden. Ik weet nog dat ik in mijn eerste gesprek bij Moni keek naar de functie van relatiebeheerder/accountant, maar daarvoor moest ik nog twaalf jaar studeren. Dat eerste gesprek was dus geen match.” Een paar weken later krijgt hij alsnog een telefoontje. Er is dan een rol vrij als junior consultant. Die rol past Victor beter. Inmiddels werkt hij zeven maanden als consultant, schuift hij aan bij de salesgesprekken en doet hij de onboarding van ondernemers die klant worden bij Moni. “Om in deze rol verder te groeien, ben ik begonnen aan de opleiding bedrijfsadministratie en draai ik nu als assistent-controller mee. Ik heb een klantenportefeuille met 25 administraties.” Een veelzijdige dubbelrol dus, waarbij hij alle kanten van het vak leert kennen. “Ik leer iedere dag meer over het financiële stuk, maar ook over de verschillende systemen waar we mee werken en wat we allemaal kunnen betekenen voor ondernemers. Die afwisseling en diversiteit vind ik ontzettend leuk.”

 

Een innovatieve cultuur met een flinke groeiambitie
Eén van de dingen die het leuk maakt om als nieuwe collega in te stappen bij Moni is de ruimte die er ligt om te groeien en om te leren van elkaar, vindt Victor. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de cirkels, waarmee Moni werkt. “Moni heeft cirkels gecreëerd waarin mensen samenwerken rondom bepaalde onderwerpen. Er zijn een stuk of vijf cirkels die medewerkers de mogelijkheid bieden om niet alleen vóór de organisatie te werken, maar ook áán de organisatie te werken. Dus als je het leuk vindt om met marketing bezig te zijn of daar goede ideeën over hebt, dan kun je aansluiten bij de marketingcirkel. Vindt iemand het leuk om, personeelsuitjes te organiseren of mee te denken over wat collega’s nodig hebben, dan kun je aansluiten bij de people & culture cirkel”, legt Victor uit. In die cirkels werken alle disciplines met elkaar samen. Victor is zelf onderdeel van de marketing & sales-cirkel, maar zit ook in de customer succes-cirkel.  

 

“Als we alleen uitdaging hebben bij Moni, dan is het dat we heel hard groeien en voortdurend nieuwe collega’s nodig hebben”

 

Een tijd voor werk en een tijd voor plezier
Moni is een plek waar hard werken, ambitieus zijn en groeien centraal staan. Maar er is ook aandacht voor elkaar, voor plezier en er wordt geïnvesteerd in uitjes en activiteiten. “De btw-maanden, de maand waarin alle kwartaalaangiftes de deur uit gaan, moet je altijd net iets harder werken. Maar na de btw-maand, gaan we altijd lekker met elkaar uit eten. Binnenkort gaan we weer met z’n allen uit eten in Harderwijk. We organiseren padel-avonden en straks hebben we nog een teamdag met overnachting. ”Victor zit hier op z’n plek en ziet zeker toekomst bij Moni.“ Je kunt hier echt jezelf zijn en je krijgt heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Voor mij persoonlijk is dit een hele mooie ontdekkingsreis. Ik weet niet precies welke kant het opgaat, maar bij Moni kan ik mij in ieder geval de komende jaren blijven ontwikkelen. Als we al een uitdaging hebben bij Moni, dan is het dat we heel hard groeien en voortdurend nieuwe collega’s nodig hebben.”