Nieuws

4 tips om jou te ontzorgen van je financiële administratie

Tijd is kostbaar voor iedereen. Natuurlijk spendeer je jouw tijd het liefst aan dingen die je gelukkig maken. Waarschijnlijk is je administratie doen niet een van die dingen. Als ondernemer geniet je van de vrijheid om je tijd te besteden zoals jij dat wilt. Voor veel ondernemers is de administratie doen echter een terugkerend hoofdpijndossier.

Consult aanvragen
4 tips om jou te ontzorgen van je financiële administratie
 • Geschreven door

  Harold

  J.M. Klein Swormink

 • Gepubliceerd op

  11/1/2021

Tijd is kostbaar voor iedereen. Natuurlijk spendeer je jouw tijd het liefst aan dingen die je gelukkig maken. Waarschijnlijk is je administratie doen niet een van die dingen.

Als ondernemer geniet je van de vrijheid om je tijd te besteden zoals jij dat wilt. Voor veel ondernemers is de administratie doen een terugkerend hoofdpijndossier. Ze zijn vaak dagen aan het spitten door allerlei papieren die ze een jaar lang verzameld hebben ergens in een lade. Een goede administratie is echter erg nuttig en kan je bijvoorbeeld ontwikkelingen helpen inzien waar je op kunt inspelen. Zo kun je op het juiste moment beslissingen nemen. 

Met deze 4 simpele tips van moni zorg je ervoor dat je voortaan je financiële administratie snel en vakkundig op orde hebt, zodat jij kan ondernemen op volle kracht.

Tip 1: Ga de cloud in.

Weg met de administratieve rompslomp. Een lade vol met administratieve papieren is niet meer van deze tijd. Door 'in de cloud' te werken, ben je af van al je papierwerk. Door het papierwerk te digitaliseren zorg je ervoor dat al je documenten die je nodig hebt altijd en overal toegankelijk zijn. Je kunt je administratie in de cloud zetten met een programma zoals Exact Online. Zo wordt je administratie een stuk efficiënter en kun jij weer meer ondernemen. 

Tip 2: Automatiseren.

Door je administratie te automatiseren worden de basistaken uit handen genomen. Denk hierbij aan het boeken van inkoopfacturen of het verwerken van bankmutaties. Dit zijn taken die je anders veel tijd kunnen kosten. Je kunt dit doen door gebruik maken van een programma zoals Exact Online. De tijd je hiermee bespaart, kun je vervolgens besteden aan het ondernemen.

Tip 3: Houd het consequent bij.

Zorg ervoor dat je de administratie tijdig bijhoudt. Wanneer je consequent je administratie bijwerkt, zul je zien dat je op termijn minder tijd kwijt bent met de administratieve taken. Probeer bijvoorbeeld om elke week een vast uurtje in te plannen om de administratie bij te werken, anders zit je aan het eind van de maand of het kwartaal met een hele berg aan taken. Er zijn verschillende handige apps die je hiervoor kunt gebruiken zoals Tasks, Todoist of Evernote.

Tip 4: Outsourcing.

Door je administratie te outsourcen worden de administratieve taken uit handen genomen door professionals. Zij maken gebruik van slimme software oplossingen en hebben veel kennis van het vak. Zij begrijpen als geen ander waar je op moet letten wat betreft de financiën van een onderneming en kunnen jou helpen om al je processen te optimaliseren. Zo bespaar je tijd en kun je weer focussen op de leukere aspecten van het ondernemen.


Laat moni je helpen

De financiële administratie hoeft helemaal niet elke keer een hoofdpijndossier te zijn. Door je administratieve zaken online te bewaren, de basic taken te automatiseren en consequent en tijdig te zijn, kun je jezelf ontzorgen van deze verplichting. Er is ook altijd nog de mogelijkheid om je administratie uit te besteden natuurlijk. 

Bij moni kunnen wij je helpen met je administratie en vrijwel alle andere financiële zaken. Wij zorgen er altijd voor dat onze klanten op volle kracht kunnen ondernemen.

Laten we praten! 

Onze 4 tips om jou te ontzorgen van je financiële administratie nog even op een rijtje.

 1. Ga de cloud in met je administratie om van al dat papierwerk af te zijn.
 2. Probeer je administratie te automatiseren met behulp van cloud oplossing voor je boekhouding
 3. Plan een vast moment in de week om je administratie consequent bij te houden.
 4. Of laat al je administratie uit handen nemen door een professional.