Online boekhouden op basis van samenwerking

Voor jou als ondernemer is overzicht in de administratie onmisbaar. Vaak is dat een tijdrovende en dure taak. Toch hoeft dat niet zo te zijn! MONI kan je administratieve taken grotendeels overnemen en je altijd en overal voorzien van realtime inzichten in de financiën van je onderneming. Zo kun jij je meer én beter op je onderneming richten!

MONI maakt het je makkelijk

Vanaf het allereerste begin maakt MONI het je makkelijk. Alles is erop gericht om de overgang van je oude pakket naar MONI soepel te laten verlopen. Door je onderneming en wensen goed te leren kennen weet ze welke zaken belangrijk zijn zodat ze je ook in de toekomst goed van dienst kan zijn.

Stap 1: inventarisatie van de huidige administratie

MONI komt bij je op locatie voor een nulmeting van je huidige administratieve processen en beschikbare managementinformatie. Op basis van deze informatie adviseert MONI hoe je de administratieve organisatie efficiënter kunt inrichten. Daarnaast beoordeelt ze in hoeverre bestaande systemen zoals een kassasysteem, webshop, facturatiesysteem of CRM-systeem kunnen worden gekoppeld aan het boekhoudpakket. Vervolgens bepaal je in overleg met MONI welke financiële informatie je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Dat gaat uiteraard verder dan cijfers uit het recente verleden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • actuele debiteuren- en crediteurenpositie verdeeld naar ouderdom;
 • je huidige en toekomstige rekening-courantpositie bij de bank en de ruimte ten opzichte van je kredietlimiet;
 • de bijdrage in kasstromen;
 • je actuele winst- en verliesrekening;
 • actuele balansposities;
 • personeelsinformatie;
 • prognoses en budgetten;
 • vergelijkende financiële cijfers (concurrentie, branche, andere vestigingen).

Stap 2: plan van aanpak

De verbeteringen die uit de inventarisatiefase zijn voortgekomen presenteren we in een plan van aanpak. Hierin staan de zaken die we kunnen verbeteren. In samenspraak met jou wordt het plan eventueel aangepast en zetten we een tijdlijn uit.

Stap 3: implementatie van online boekhoudpakket

Na de inventarisatiefase volgt de daadwerkelijke implementatie. Wij zorgen daarbij voor een conversie van het huidige naar het nieuwe systeem waardoor de geschiedenis en vergelijkende cijfers beschikbaar blijven. Vervolgens wordt het systeem voor je ingericht:

 • koppeling van bestaande systemen en bank aan het boekhoudpakket zodat kas-, CRM-, webshop- of bankmutaties geautomatiseerd in het boekhoudsysteem terecht komen;
 • installatie van de scan- en herkenfunctie zodat je facturen alleen maar hoeft te scannen, waarna ze automatisch geboekt worden;
 • zodanige inrichting van het boekhoudpakket dat boekingen vanuit de bank automatisch kunnen worden gedaan;
 • instelling van afschrijvingen, uitgestelde kosten/omzet, abonnementen en overige memoriaalboekingen;
 • inrichting van het dashboard met alle door jou gewenste en benodigde managementinformatie. MONI werkt met betrouwbare dashboardleveranciers en gerenommeerde systemen als Exact Online en Twinfield;
 • de duur van implementatie varieert van slechts twee uur, tot een maximum van drie dagen bij een zeer complexe administratie.

Stap 4: borging en begeleiding van administratieve processen

Na implementatie is het systeem klaar voor gebruik. MONI zal je daar bij begeleiden zodat je het optimale inzicht krijgt en de gewenste efficiency daadwerkelijk bereikt. Uiteraard staat onze servicedesk altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Eén maand na de implementatie komt MONI bij je op locatie om uit te leggen hoe je de cijfers in je dashboard moet interpreteren. Zodoende leg je de juiste basis voor de juiste beslissingen. MONI houdt je vervolgens maandelijks op de hoogte van bijzonderheden in je dashboard. Ze is dus niet alleen je controller en helpdesk, maar ook je persoonlijke adviseur die je op de hoogte houdt van de actualiteiten omtrent je financiële situatie.

Na de implementatie beschikken we beiden dus altijd en overal over dezelfde actuele financiële informatie. Kortom, de basis voor een optimale samenwerking is gelegd!

Meer informatie
Weten wat MONI voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op!