Boekhouding voor taxibedrijven

Taxi is een heel oud woord. Het stamt van het Franse woord taximètre hetgeen weer een afgeleide is van taxis. Taxis is dan weer het oud-Griekse woord voor betaling. Zo… dan weet je meteen weer waarom je die taxameter/boardcomputer aanzet!

Goede kasadministratie tot juiste rittenstaat

Maar helaas is dat nog niet alles. Er kleven namelijk nog heel wat administratieve handelingen aan voor- en nadat het geld daadwerkelijk op je rekening staat. Voor een complete administratie zijn namelijk veel zaken van belang: een goede kasadministratie, werkmap en een juiste rittenstaat. Een kloppende rittenstaat bestaat alleen al uit tenminste: tijdstip en adres van vertrek en aankomst, de kilometerstand (dus niet de taxameterstand) aan het begin en einde van de rit, de aard van de rit: onbezet (O), bezet (B), overig zakelijk (OZ) of privé (P) en tot slot de opbrengst per beladen rit berekend volgens de taxameter en de daadwerkelijk betaalde prijs.

Bovenstaande is slechts een topje van de ijsberg van het gedoe dat administratie heet. Waarschijnlijk is het ook niet bepaald je passie, anders was je wel boekhouder geworden. Helaas kan een goede administratie je taxibedrijf maken of breken, zo merkt ook de branchewebsite TaxiPro op: “Ondernemers in de taxibranche voorkomen boetes en kunnen gebruik maken van fiscale voordelen als ze een goede administratie bijhouden”.

Je administratie altijd op de rit!

Zorgwekkend? Dat hoeft niet! MONI kan je helpen om je administratie op de rit te krijgen, en te houden! Doordat je administratie volledig geautomatiseerd wordt hoef je enkel nog je facturen in te scannen en aan te leveren. Wij zorgen voor een koppeling met de bank en controleren de cijfers.

Maar MONI biedt nog meer dan alleen ontzorging. We hebben verschillende adviseurs met specifieke branchekennis in dienst. MONI helpt je niet alleen meer te ondernemen maar ook om nieuwe inzichten te vergaren. Je krijgt een persoonlijk dashboard. Heb ik al, zul je nu wellicht denken, maar dit dashboard is anders: het is in de cloud en altijd up-to-date. Daardoor kan je exact zien hoe je organisatie ervoor staat en waarop nog moet worden bijgestuurd.

Kijk via onze presentatie alvast even hoe het is om goed op weg te zijn met MONI. Of wil je contact met een van ons? Dat kan via telefoonnummer 088-1414700, of stuur ons een mailtje