Boekhouding voor stichtingen en verenigingen

Administratie is tijdrovend en duur

Als bestuurder van een stichting of vereniging sta je voor de uitdaging om met de beschikbare middelen de doelstellingen te realiseren. Het voldoen aan administratieve eisen is vaak een lastige en tijdrovende klus. Daarnaast neemt het salaris voor iemand die de administratie doet een behoorlijk hap uit het budget.

Het budget op en nóg geen inzicht

Bespaar je, dan loop je achter de feiten aan. Investeer je, dan kun je een deel van je budget niet meer uitegeven aan de doelstellingen van je stichting.  Kortom; of je nou toegeeft aan het "noodzakelijk kwaad" of niet, er is altijd een keerzijde. In het verenigingsleven komen we maar al te vaak een gebrek aan financieel inzicht tegen. Dat ligt niet aan de mensen die zicht ervoor inzetten, maar aan het feit dat er geen tijd en geen systeem is om een inzichtelijke weergave van de financiele situatie te bewerkstelligen.

Inzicht & kansen in plaats van zorgen & kosten

Nooit meer boekhouden!

Door de administratie grotendeels uit te besteden wordt bespaard op de tijd én op de kosten. Wij kunnnen je administratie na een nulmeting optimaliseren om ervoor te zorgen dat administratieve processen maximaal worden gedigitaliseerd. In een ideale situatie wordt het menselijk handelen gereduceerd tot het inscannen van facturen. De verwerking en controlling wordt vervolgens door ons team gedaan.

Inzicht in je financiële administratie

Naast tijd- en kostenbesparing zal een inzichtelijke administratie helpen bij het verwezenlijken van doelen. Met goede informatie kan je de juiste prioriteiten, risico's en kansenbepalen. Het dashboard van MONI helpt hierbij. Heb je de focus van het beleid bepaald, dan wil je de financiële gevolgen hiervan kennen. Ook wil je weten of de doelstellingen daadwerkelijk worden gehaald. Dit is te toetsen met zowel financiële als niet-financiële indicatoren. Hiervoor hebben we specifieke praktische instrumenten ontwikkeld. Deze geven betrouwbare managementinformatie, goede liquiditeitsbewaking, gedegen administratie en een toereikende interne beheersing.

Fiscale kansen voor jouw onderneming

Voor stichtingen en verenigingen gelden speciale fiscale regelingen voor het belonen van vrijwilligers, omzetbelasting over ontvangen subsidies, gehele of gedeeltelijke belastingplicht voor de vennootschapsbelasting of de ANBI-regeling. MONI weet hier alles van en vertelt je er graag meer over!

Meer weten? Vul onderstaande gegevens in en wij bellen je terug.