Administratie voor de kinderopvang

Druk genoeg

Indien je werkzaam bent in de kinderopvang dan dien je snel in te kunnen spelen op de verschillende ontwikkelingen. Eerst stonden tarieven bijvoorbeeld lange tijd onder druk, terwijl inmiddels de koopkracht, de toeslag en ook het maximale tarief weer omhoog is gegaan. Administratie blijft bij kinderdagverblijven en -opvangcentra vaak een ondergeschoven kindje. Er is geen tijd voor en indien er meerdere vestigingen zijn kost het al gauw een FTE welke je natuurlijk liever voor de groep zet.

Administratie als kostenpost

Doordat de administratie als tijdrovend en duur wordt gezien is er vaak of minder aandacht voor, of het wordt gezien als een kostenpost. Als ondernemer binnen deze branche lever je immers liever goed werk aan de kinderen dan aan de fiscus. Administratie wordt als een last gezien, terwijl het in veel gevallen juist in het voordeel gebruik kan worden.

Boekhouding: kinderspel

Om in te kunnen spelen op marktontwikkelingen is het belangrijk dat je zo veel mogelijk ontzorgt wordt in je administratieve lasten. Daarnaast is hulp van een flexibele adviseur met kennis van zaken kan gewenst zodat je wordt bijgestaan in het nemen van de juiste beslissingen. Door middel van optimalisatie van de kindbezetting en de daaraan gerelateerde loonkosten kan je optimale resultaten realiseren.

Meer dan een administratiekantoor

MONI is meer dan zomaar een administratiekantoor, accountantskantoor of ICT-bedrijf. We vinden persoonlijk contact van groot belang en zijn er om je te ontzorgen, inzichten te bieden en om je te adviseren. Met ontzorgen doel wij erop dat we je trachten te verlossen van administratieve lasten en altijd en overal inzicht willen verschaffen in de financiële situatie. Je hebt continue inzicht in actuele cijfers waaronder; resultaat, personeelskosten, of bijvoorbeeld de omzet per ingezet uur. Die zaken houden je scherp om te blijven focussen op een optimaal rendement uit je onderneming.

Vanuit MONI bieden wij een vrijblijvend adviesgesprek met onze kinderopvangspecialisten bij je op locatie. In het gesprek gaan wij inhoudelijk in op de specifieke situatie van jouw onderneming en zal er tevens een nulmeting plaatsvinden. Daarnaast adviseren wij welke mogelijkheden er zijn om de administratie zoveel mogelijk te automatiseren en om altijd inzicht te hebben in de financiële positie. Daarbij spelen uiteraard ook cloudoplossingen een belangrijke rol.

Administratie in de cloud

Wij kunnen een volledig geïntegreerde administratieve cloudoplossing implementeren, waarbij facturatiesystemen, salarisapplicaties en boekhoudpakketten aan elkaar zijn gekoppeld. Ook bij de bestaande planning- en facturatiesysteem kunnen wij koppelingen tot stand brengen.

Samengevat geven onze specialisten onder andere adviezen over:

Dit doen wij met behulp van gerenommeerde partners zoals Exact Online, Twinfield, en MTH accountants & adviseurs en specifieke softwareleveranciers voor kinderopvang.

Je boekhouding: we starten vanaf nul

MONI start met een nulmeting van de huidige administratieve processen, geeft vervolgens adviezen om deze processen te optimaliseren en zorgt uiteindelijk voor implementatie van de oplossingen. Om de ontstane verbeteringen te borgen, neemt zij de administratieve taken inclusief controlling over. MONI werkt hierbij met je samen in de cloud, je kan dus altijd meekijken met je persoonlijke controller. Je persoonlijke controller is specialist op het gebied van de kinderopvangbranche en helpt je bij het interpreteren van de actuele cijfers, adviseert en uiteindelijk helpt met het (financieel) sturen van de organisatie.

Meer inzicht, minder gedoe

Kort samengevat; minder administratieve rompslomp, doordat wij de administratieve taken (gedeeltelijk) overnemen. Daarbij verschaffen wij continue actueel inzicht in het rendement van de verschillende vestigingen. Doordat je volledig ontzorgt bent en nieuwe inzichten verkrijgt kun je efficiënter werken en wellicht kostenbesparing op de personeelskosten realiseren.

Meer weten? Stuur dan een mail naar info@moni.nl of bel ons op 088-1414700. Wij lichten met alle plezier onze dienstverlening nader toe in een persoonlijk gesprek.