Debiteurenbeheer voor ondernemers

Debiteurenbeheer is erg belangrijk voor je kasstroom. Hoe sneller klanten betalen hoe gezonder je onderneming. Daarom helpt MONI je een handje met het beheren van je debiteuren.

Betalingen sneller binnen

Een gezonde kasstroom is essentieel voor je bedrijf, zeker in deze tijd. Het is belangrijk voor de waarde van je onderneming, relaties en kredietleveranciers. Aan debiteurenbeheer wordt echter vaak te weinig tijd besteed. Logisch ook, als ondernemer wil je immers bezig zijn met ondernemen. Terwijl debiteurenbeheer tijdrovend en ingewikkeld kan lijken, MONI regelt het graag voor je.

Onze systematiek stelt je in staat om het debiteurenbeheer snel en simpel te regelen. Van factuur tot gerechtelijke incasso; MONI leidt alles in goede banen. De juiste aanmaningen worden automatisch aangemaakt, waarbij ook de juiste buitengerechtelijke incassokosten in rekening gebracht worden.

Creditmanagement voor ondernemers

Met onze creditmanagementtool regel je het debiteurenbeheer gemakkelijk en professioneel, conform de regels van de Wet Incassokosten. Met behulp van zorgvuldig opgestelde brieven –voorzien van een logo van een incassobureau– schroeft MONI de druk op om debiteuren te laten betalen. Dat deze module resultaat oplevert is inmiddels wel duidelijk getuige de goede resultaten van onze klanten.

Controle over je debiteuren

Wanneer je MONI inschakelt, houd je zelf alle controle. Je bepaalt met één muisklik welke stappen genomen dienen te worden. Daarmee heb je maximale invloed op de relatie met de debiteur. Zelf simpel wettelijke incassokosten incasseren? Je mag volgens de wet de debiteur kosten in rekening brengen voor het niet tijdig betalen van de factuur. Die kosten variëren van € 40,– tot € 6.775,–. Over een factuur van bijvoorbeeld € 1.000,–, mag je al € 150,– aan incassokosten berekenen. Met onze tool kan je deze incassokosten zonder tussenkomst van een incassobureau of deurwaarder zelf in rekening brengen en incasseren. Gemiddeld behalen incassokantoren een score van 60% op de eerste sommatie. Door de tool van MONI hoef je hier geen moeite voor te doen en komt het geld binnen op je eigen rekening.

Betalingsherinneringen automatisch versturen

Het systeem kan automatisch betalingsherinneringen en sommaties aanmaken die per gewone post of per e-mail verstuurd kunnen worden. Uiteraard kun je er voor kiezen om deze zelf te verzenden. Wij zetten ze dan voor je klaar. Je kan kiezen uit verschillende modellen die we eenvoudig op maat kunnen aanpassen en waarbij de buitengerechtelijke kosten en wettelijke rente automatisch worden berekend en ingevuld. Aanmaningen kunnen worden verstuurd onder eigen logo. De buitengerechtelijke incasso wordt gedaan namens een incassobureau.

Geld verdienen, wat kost dat?

Je betaalt géén aanschafkosten. Per behandelde factuur betaal je een gering bedrag voor het hele buitengerechtelijke incassotraject van MONI in samenwerking met een incassopartner. Dit bedrag ligt altijd lager dan de minimaal door jou in rekening te brengen € 40,–. Debiteurenbeheer is als optie inbegrepen in de maandelijkse abonnementsprijs van de MONI-dienstverlening.

Debiteurenbeheer geïntegreerd in het boekhoudpakket

Wij integreren deze tool binnen de totale MONI-oplossing. Dat betekent dat je zonder tijdverlies moeiteloos het buitengerechtelijke incassotraject kan inzetten op al je onbetaalde facturen.

Debiteurenbeheer uitproberen?

Neem contact op met het MONI-team. Wij zijn je graag van dienst!