Administratie voor autobedrijven

Vorig jaar stegen de autoverkopen in Nederland eindelijk weer eens. Eindelijk, want de automotivebranche stond de afgelopen jaren hevig onder druk als gevolg van het economische klimaat en overheidsmaatregelen. De opbrengsten uit aftersales blijven echter nog altijd ver achter. Zonde, want dit is toch een zeer belangrijk aspect voor de continuïteit van de ondernemingen in de branche.

Fiscale regels worden in steeds grotere mate bepalend bij de keuze voor een nieuwe auto. Vanwege het wisselende overheidsbeleid op dit gebied bestaat er geen langjarige zekerheid over deze regels. Dat geldt met name voor zaken als de hoogte van de wegenbelasting en het bijtellingpercentage voor de inkomstenbelasting. Waar de berijder van een hybride zich vorig jaar nog gelukkig kon prijzen met volledige vrijstelling van motorrijtuigenbelasting, geldt deze maatregel met ingang van dit jaar alleen nog maar voor volledig elektrische auto’s.

Het dynamische karakter van de branche zorgt ervoor dat ondernemers snel moeten kunnen schakelen. Het is dus van groot belang dat een ondernemer in de automotivebranche goed ondersteund wordt door een financieel economisch adviseur die de ontwikkelingen in de branche op de voet volgt. MONI heeft deze kennis in huis en helpt u graag om de uitdagingen waar uw bedrijf voor staat aan te gaan.

MONI staat voor Meer Ondernemen, Nieuwe Inzichten. Je kunt namelijk meer ondernemen doordat MONI je administratieve processen optimaliseert. Daarnaast verkrijg je nieuwe inzichten doordat wij een gepersonaliseerd up-to-date dashboard voor je klaar zetten. Met andere woorden; wij zorgen voor je administratie, jij voor de autoverkoop!